contact & route

073 642 21 55

Meer projecten...

Eco-Schools

In 2014 was de aftrap voor het project Eco-Schools op Helicon VMBO Den Bosch. Door het ondertekenen van een intentieverklaring gaf de school aan zich voor te nemen het internationale keurmerk voor duurzame scholen te willen behalen.

 

Het keurmerk voor een Eco-School is de door de VN erkende Groene Vlag. Wereldwijd zijn er 15.000 Groene Vlaggen uitgereikt op meer dan 43.000 deelnemende scholen in 58 landen. Om als Eco-School gecertificeerd te worden doorloopt de school een zevenstappenplan. Leerlingen worden actief betrokken in dit proces; het Eco-team bedenkt acties en voert deze in en om de school ook uit.

 

Alle inspanningen van het Eco-team zijn op 16 september 2016 bekroond met de Groene Vlag. Tijdens een feestelijke bijeenkomst kregen de leerlingen de vlag overhandigd door de projectleider van Eco-Schools in aanwezigheid van de wethouder van Den Bosch en het CvB van Helicon. Voor alle leerlingen was er deze dag een spetterend optreden van de Vuilnismannen (trommelen op rommel) en een heerlijke traktatie.

 

www.eco-schools.nl