contact & route

073 642 21 55

Leerwegen

 

Omdat iedere leerling zijn eigen manier van leren heeft en op een eigen niveau werkt, heb je op het vmbo verschillende leerwegen. Een leerweg is de route die je op het vmbo volgt. 


Op onze school zijn de volgende leerwegen aanwezig:

Basisberoepsgerichte leerweg

Deze leerweg is speciaal voor 'doeners'; je krijgt een programma met veel praktijk en minder theorie. Na deze leerweg kun je naar een mbo-opleiding op niveau 1 of 2. Op de basisberoepsgerichte leerweg kun je ook in aanmerking komen voor het Leerwerktraject (LWT). Dit traject is speciaal ontwikkeld voor die leerlingen die makkelijker leren uit praktijksituaties dan uit boeken. Je leert door ervaringen op te doen op de werkvloer. Je loopt stage bij een bedrijf en gaat daarnaast 2 dagen per week naar school.

Kaderberoepsgerichte leerweg.

Op deze leerweg krijg je wat meer theorie in combinatie met praktijk, leidt op voor een mbo-opleiding op niveau 3 of 4.

Gemengde leerweg

De leerweg voor leerlingen die theoretisch ingesteld zijn, maar ook een 'doe'-vak willen. Deze leerweg heeft hetzelfde niveau als de theoretische leerweg (vmbo-t) en leidt op voor een opleiding op niveau 3 of 4 op het mbo.

Theoretische leerweg

VMBO Den Bosch biedt ook een vmbo-T+ programma aan. De leerweg voor basisschool-leerlingen met een vmbo-t advies die niet alleen willen leren maar ook willen DOEN! Met het theoretische diploma kunnen leerlingen naar een mbo-opleiding op niveau 4 of eventueel doorstromen naar de havo.